Rewolucyjny sprzęt do przetwarzania ziaren w piwo

Bulldog Brewer

Bulldog Piwowar będą dostępne w większości polskich sklepach piwowarskich od sierpnia 2016. Jesteśmy dumni mogąc przedstawić pierwszy w historii produkt takiej jakości za przystępną cenę.  Wszystko w jednym zawarte w jednym systemie do przetwarzania ziarna w piwo. Teraz możesz być szefem swojego browaru i stworzyć wiele ciekawych rodzajów piwa z ziarna, chmielu i wody i oczywiście pewnych drożdży piwnych.

W lipcu 2016 roku, produkt bedzie objety przedsprzedażą na terenie całej Europy. Niesamowita maszyna w większości sklepów w całej Unii Europejskiej. 

Podobne produkty które istnieją już na rynku dzisiaj, mają zbyt wysoką cene co czyni je poza zasięgiem większości piwowarów domowych. My rozwinelismy ten segment rynku, przy wysokiej jakości, dostępny przy niższej cenie. Oczekiwama, cena detaliczna to około £ 395. Wersje dostępne na rynku zaczynają się od £ 600, a niektóre nawet dochodzą do £ 1500!

Start z kruszonego ziarna, a następnie zacieru, klarowanie, przepłukiwanie, gotowanie i ostudzenie, wszystko zawarte w niewielkiej jednostce ze stali nierdzewnej. Zyskujemy pełną kontrolę nad warzeniem piwa, z własnych składników, aż do końcowego piwa każdego rodzaju i stylu. Możliwości są nieograniczone!

Zacieranie

Bulldog Brewer jest wyposażony w zaawansowaną automatyczną kontrolą temperatury. Wystarczy ustawić temperaturę zacierania oraz czasomierz na wyświetlaczu, a następnie Piwowar przejdzie do działania zgodnie z ustawionym programem. Piwowar samoczynnie się wyłączy po określonym czasie - przejdzie w stan spoczynku po wypełnieniu zadania programu.

Klarowanie

Po zacieraniu, nadszedł czas na klarowanie (Spuszczanie podstawy słodowej) .Poprostu podnieś wewnętrzny kosz słodowy (wewnętrzne wiaderko ) i zamocować ją w górnym położeniu na Piwowarze w celu drenażu brzeczki do środka korpusu Piwowara.

Przepłukanie

Wwystarczaja ilość ciepłej wody (w zależności od receptury), aby wypłukać ostatki z dodatkami słodu, powoli przelewając nad podstawa słodu z koszem ziarna w górnym położeniu. W niedalekiej przyszłości bedziemy wypuścimy urządzenie które samo bedzie to robiło po zamontowaniu na Piwowarze.

Gotowanie

Oczyść kosz słodowy, umieść go z powrotem i dodaj chmielu. Ustaw czas gotowania. Proste! Nie ma potrzeby umieszczania kosza spowrotem w środku, jednakże jest to bardziej praktyczne, gdyż łatwij usunąć resztki chmielu po gotowaniu. 

Schładzanie

Na koniec podłączamy spirale ochładzającą brzeczkę do zimnej wody w celu szybkiego schłodzenia do temperatury przewidzianej podczas fermentacji, przelać do fermentora, dodac drozdzy. Gotowe!

Bulldog Brewer - Piwowar- Charakterystyka

  • Wysoka jakość stali 304
  • Stalowa pokrywa wykonana z tego samego materiału
  • Mocne uchwyty przydatne podczas podnoszenia Piwowara, nawet gdy jest pełny
  • Silikonowe rurki
  • Kranik z zaworem kulkowym
  • Stalowy filtry typu Bazooka
  • 6W pompa cyrkulacyjna
  • Kubeł na ziarno do 9 kg max
  • Stalowy kosz z mocnymi uchwytami
  • Precyzyjny wyswietlacz elektroniczny do kontroli temperatury,  +/- 1°C
  • Czasomierz zintegrowany z wyswietlaczem
  • Pojemność 30 litrów. Końcowo otrzymujemy około 25 litrów piwa.
  • 2.5kW moc grzania, istnieje mozliwość ustawienia mocy grzania poprzez wyswietlacz na 3 różnych stopniach.
  • Stalowa spirala ochładzjąca
  • Łatwy do rozłożenia i czyszczenia
  • Automatyczna wyłacznik bezpieczeństwa (np w razie przegrzania gdy zapomnimy nalać wody)
  • 12 miesięcy "nie spierać" Polityka naprawy